Persoonlijke Ademwerk Sessie

  • Beschrijving
  • Meer

Ervaar een diepe ontspanning van Lichaam en Geest

Ademwerk

Ademwerk is een methode waar je in alle veiligheid, zonder technieken aan te leren, werkt aan je eigen herstel, groei en transformatie. Je ligt gekleed op een tafel met een deken over je heen. Een sessie wordt begeleid door muziek waarbij ik je ademhaling observeer en je help je ademhaling op verschillende punten te verbeteren. Na verloop van tijd, zal je lichaam jouw persoonlijk optimale ademhaling (uit je babytijd) herinneren.

Ademwerk verlaagt de hartslag, kalmeert je zenuwstelsel, masseert de interne organen, versterkt je immuunsysteem, versterkt het hart en de longen, brengt vitaliteit, bouwt een energie reservoir op, kalmeert je gedachten, verhoogt je concentratie, helpt tegen slaapproblemen en verdiept je meditaties.

 

 

Wat is Ademwerk

Breathwork (Ademwerk) is een unieke combinatie van meditatie en concentratie oefeningen. Zij zijn bedoeld om de zelfgenezende en transformatieve kracht van de ademhaling te ontsluieren. Breathwork in het algemeen bestaat niet alleen uit technieken, maar ook uit “bewust ademen” oftewel Pranayama. Het doel hiervan is om in contact te komen met onze natuurlijke ademhaling en deze vrij te maken van spanning. Hierdoor is het niet alleen mogelijk onze levensenergie op te laden, maar openen wij ook een brug naar ons hoger bewustzijn en onze innerlijke krachten van transformatie en herstel.

Ademhaling en Energie

Met de ademhaling wordt het lichaam voorzien van zuurstof, daarnaast is de ademhaling belangrijk voor een andere functie, die bekend staat als “Prana”. Deze “Prana” of “Chi” zoals ze dit in China noemen, is de vitale levensenergie. Oosterse wijzen waren zich al heel lang bewust van de verjongende kracht van “Prana”. Zij herkennen het als een belangrijke verbinding tussen lichaam en geest. Al eeuwen lang gebruiken zij deze specifieke ademhalingsoefeningen om controle en richting te geven aan de levensenergie. Hierdoor wordt genezing en persoonlijke groei bevorderd. Het zijn deze ademhalingsoefeningen die de basis vormen van Ademwerk.

Voordelen van Ademwerk

Modern wetenschappelijk onderzoek toont aan wat de Oosterse tradities al eeuwenlang weten. Als we effectief ademhalen creëren we een optimale conditie om onze fysieke gezondheid en welzijn te herstellen.

Ademwerk staat bekend om haar opmerkelijke resultaten:

1. het verlaagt stress en vermoeidheid;

2. zorgt voor diepe ontspanning;

3. verbetert de fysieke gezondheid en vitaliteit;

4. herstelt de bloeddruk;

5. zorgt voor pijnbeheersing;

6. helpt bij slaapproblemen;

7. verhoogt het concentratievermogen;

8. helpt bij emotioneel herstel;

9. bevordert het zelfbewustzijn en

10. ontwikkelt persoonlijke en spirituele groei.

Verstoorde ademhaling

We kunnen vaststellen dat de ademhaling het primaire voertuig is van onze levensenergie. Dan kunnen we ook begrijpen hoe de kwaliteit van onze ademhaling de kwaliteit van ons leven verbeterd. Wanneer we ons bewust worden van onze ademhaling, merken we dat het moeilijker is volledig te ademen. We moeten te hard werken om te ademen. De meeste spanning in de ademhaling ontstaat door ingewikkelde ademhaling gewoontes, die veroorzaakt worden door chronische stress of onderdrukte emoties. Deze ongezonde manier van ademhalen heeft tot gevolg dat ons lichaam niet meer in staat is gebruik te maken van haar eigen capaciteit om Prana op te nemen en te verbruiken. Dit creëert een energetische onbalans in het hele menselijke energie systeem. Deze energetische verstoringen hebben een negatief effect op de balans tussen lichaam en geest en ondermijnen op den duur onze gezondheid en staat van welzijn.

Onze benadering

Het loslaten van oude patronen van weerstand vereist dat we naar binnen toe gaan. Ademwerk heeft niets te maken met controle uitoefening op de ademhaling, maar juist het ontwikkelen van een open relatie met de ademhaling en het ontwikkelen van een natuurlijke, ritmische ademhaling. Als spanning in de ademhaling wordt losgelaten, stimuleren en veranderen we ook de beweging van energie door het menselijk energiesysteem. We brengen het te veel aan energie in balans en zorgen er voor dat een te kort aan energie wordt gecompenseerd. Door energieblokkades te verwijderen en het reguleren van de energie, herstellen we de energie balans in het lichaam. Dit geeft ons de mogelijkheid om onze gezondheid te vergroten, onze emoties in balans te brengen en geeft ons een handvat voor persoonlijke en spirituele groei.